Игра в центъра за кабинет

Игра в центъра за кабинет | StandartNews.com

София. Игра в центъра се очертава в новия парламент. Поне това вещае разпределението на мандатите в 42-то Народно събрание, обявени от Централната избирателна комисия. ГЕРБ ще има 97 депутати, Коалиция за България - 84, ДПС - 36, Атака - 23, заяви говорителят на Централната избирателна комисия Бисер Троянов, цитиран от Фокус.

Като се имат предвид направените до този момент изявления от лидерите на политическите сили, надмощие не би се очертало. ДПС неколкократно обяви, че не би се коалирало с ГЕРБ, но би подкрепило правителство с премиер Пламен Орешарски от Коалиция за България. Аритметиката показва, че ДПС и Коалиция за България ще имат общо 120 депутати. Подобна коалиция не би имала мнозинство в парламента, освен ако не бъде подкрепена от Атака. По-рано днес обаче Волен Сидеров каза, че хората му няма да участват в коалиционни форми с ДПС. Според него няма и реална опасност да се повтори ситуацията с разцепването на парламентарната му група, както стана в предишното Народно събрание.

При тази ситуация играта ще се играе в центъра на терена, тъй като депутатите на ГЕРБ и Атака също ще са 120. Не е изключено обаче посоката на топката да бъде сменена, тъй като Сидеров в днешното си изявление не изключи съюз с БСП.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай