ИАРА остава в София

ИАРА остава в София | StandartNews.com

Бургас. Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури няма да бъде преместена в Бургас, въпреки че за това има решение на Министерски съвет, гласувано през май 2012 година. Новината съобщи народният представител от ГЕРБ Димитър Бойчев. Той уточни, че това е окончателният отговор на министъра на земеделието и храните Димитър Греков по повод парламентарно питане по проблема.

Бургаските ГЕРБери са бесни, защото хвърлиха огромни усилия и финансов ресурс, за да осигурят сграда, в която да се настани администрацията на ИАРА. За ремонтирането на офисите в морския град бяха хвърлени 150 000 лева, отпуснати от Министерството на финансите специално по проекта. Кметът на Бургас Димитър Николов пък е осигурил общински жилища за столичните експерти, които щяха да се преместят на работа в Бургас. Мотивите за рокадата бяха, че в Бургаска област са регистрирани най-много пристанища, рибовъдни стопанства, тук са позиционирани и над 50% от общия брой риболовни кораби. "Дори и с днешна дата в анализа на организационната структура и дейността на ИАРА е записано: най-висока концентрация на потребителите на услуги е регистрирана в Бургас", коментираха от бургаската структура на ГЕРБ.

Въпреки това сегашното правителство смята, че преместването на ИАРА крие рискове от влошаване на комуникацията с други ведомства и затруднения по набирането на персонал.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай