И Сарафов се оттегли, само Панов се инати

Излиза в отпуск, докато тече проверката за апартамента на сина му

И Сарафов се оттегли, само Панов се инати | StandartNews.com

И Борислав Сарафов излиза в отпуск, докато тече проверката за имоти на сина му. Заместник-главният прокурор по разследването и ръководител на Националната следствена служба Борислав Сарафов излиза в отпуск, съобщи "Правен свят". До решението му се стигна, след като тази сутрин по разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров започна проверка за имотите на сина на заместника му, на председателя на Антикорупционната комисия Пламен Георгиев, на Елисавета Панова, съпругата на председателя на ВКС и на самия Лозан Панов.

Премиерът Бойко Борисов призова ръководителите на трите институции да подадат оставки или да излязат в отпуск, докато проверките не приключат. Борисов припомни, че заради скандала с евтините жилища оставки са подали правосъдния министър Цецка Цачева, зам.-министрите на спорта и на енергетиката Ваня Колева и Красимир Първанов, а Цветан Цветанов напусна парламента.  
 
Пламен Георгиев почти незабавно обяви, че излиза в отпуск и е готов да съдейства на разследването. Същото по-късно през деня направи и Сарафов.

Така единственият, който продължава да се инати и да не поема морална отговорност, не подава оставка и дори не излиза в отпуск, остава шефът на ВКС Лозан Панов. Нещо повече - той заяви, че ще е "най-минатия" човек, ако се оттегли от поста си, докато тече разследването за това с какви средства е закупен апартамента, в който живее и има ли конфликт на интереси, че продавачи на жилището са бъдещите му кумове – собствениците на фирма "Артекс".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай