И президентът се самоизолира

Всички от екипа му са в добро здраве, съобщиха от президентската институция

И президентът се самоизолира | StandartNews.com

Президентът Румен Радев и представителите на неговия екип, участвали в Консултативния съвет за национална сигурност вчера, са се самоизолирали. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава във връзка с положителната проба за COVID-19 на шефа на парламента Никола Минчев.

Всички са в добро здраве. Предприети са мерки за нормалното функциониране на президентската институция. 

Под въпрос обаче е клетвата на преизбрания президент Румен Радев, която трябваше да се състои на 19 януари.

Премиерът Кирил Петков, вицепремиерът Асен Василев, както и началникът на кабинета на Петков - Лена Бориславова, също се самоизолираха.

Според наредбите за контактен се счита всеки, прекарал повече от 15 минути в затворено помещение с доказано заразен в рамките на денонощие. 

 Там освен Петков, Минчев и Радев участваха още вътрешният и военният министри Бойко Рашков и Стефан Янев, както и лидерите на парламентарните партии, Малко по-рано лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов, който беше един от участниците в КСНС, заяви: "Ако РЗИ ми наложи карантина (10 дни като контактно лице, бел.ред.), аз няма да имам друг избор, защото в крайна сметка такива са правилата и такива са законите, макар че са глупави. Само че искам да разбера на базата на какво точно ще ми наложат карантина, след като тестовете показват, че съм здрав.

От ГЕРБ съобщиха, че председателят на парламентарната им група Десислава Атанасова също се е самоизолира вкъщи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай