И Патриотите избраха 24 май за регистрация в ЦИК

Коалицията „Български патриоти“ се регистрира в ЦИК за парламентарните избори на 11 юли

И Патриотите избраха 24 май за регистрация в ЦИК | StandartNews.com

Снимка-Bgonair

Коалицията „Български патриоти “ се регистрира в ЦИК за парламентарните избори на 11 юли. Тя се състои от ВМРО, ВОЛЯ и НФСБ, които внесоха точно 6333 подписа.

Новото патриотично обединение внесе документите в комисията без лидерите на трите партии, за които вече стана ясно, че ще участват в предизборната кампания, но няма да фигурират в депутатските листи. Вместо тях това направиха Юлиан Ангелов, Пламен Христов и Борис Ячев.

Представители и на трите формации в коалицията изразиха амбицията за силно присъствие в следващия парламент. Борис Ячев посочи:

"Лидерите ще участват в кампанията, няма да участват в листите, както беше казано. Амбицията, с която коалицията „Българските патриоти“ отива на тези избори е за едно много силно присъствие в следващият български парламент. Ние считаме, че нашето присъствие гарантира стабилност", каза той, цитиран от БНР.

Празничният 24 май избраха и от новосформирана коалиция "Ляв съюз за чиста и свята република".  Председател на коалицията е Иван Атанасов, а организационен секретар – завърналият се в политиката Жан Виденов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай