И Христо Иванов с апартамент на цената на гараж

Жена му купила жилището на цени 4 пъти под пазарните

И Христо Иванов с апартамент на цената на гараж | StandartNews.com

Проваленият политик Христо Иванов, бивш министър на правосъдието и лидер на „Да, България“, също се е облажил с евтино жилище, при това на цена близо 4 пъти по-ниска от пазарната. Имотът е вписан в една от имуществените му декларации пред Сметната палата, подадена през 2016 г., разкри агенция ПИК.

От документа става ясно, че половинката на Иванов се е сдобила с жилището през 2005 г. на цена колкото за гараж в София. Бъдещата госпожа Иванова е била само на 21 години, когато е реализирала имотната сделка.

Тогава Йорданка Иванова е броила за близо 70 кв.м апартамент в столицата сумата от 21 060 лв. Или по 150 евро на квадратен метър застроена площ. Проверка на „Монитор“ в сайтове за имотни обяви показа, че през 2005 година жилищата в столичния квартал „Бъкстон”, където се намира жилището на Иванови, са вървели на цена между 500 и 650 евро на квадрат. Как младата дама е успяла да се сдобие с толкова евтин имот на толкова крехка възраст остава загадка.

Любопитна подробност е и фактът, че самият Христо Иванов е прикрил част от семейното имущество в декларацията си пред Сметната палата. В нея липсват два записа от Имотния регистър, в които са вписани сделките, с които половинката му си купува 1,24% от земята под сградата и мазе в същата кооперация. Покупките са направени в същия ден, в който е изповядана и продажбата на жилището. За двете – дял от земята и мазето, Иванов плаща още около 3000 лв. Тези данни обаче липсват от декларацията на съпруга й.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай