И БСП с едно наум за датата на изборите

Датата трябва да е съобразена с емидемиологичната обстановка, обяви "Позитано"

И БСП с едно наум за датата на изборите | StandartNews.com

Изборите не трябва да бъдат отлагани, но ще е трудно да се прави кампания по време на пандемия. Затова държавният глава трябва да се съобрази с епидемичната обстановка към датата на издаване на указа си. Това е позицията на Изпълнителното бюро на БСП, след като вчера президентът Румен Радев посочи 28 март като дата за редовните парламентарни избори.

"Определянето на дата за избори е конституционно правомощие на президента. За четири години никога не сме се намесвали в решенията на президентската институция. За нас всяка дата в законно определения срок е приемлива", гласи позицията на бюрото. В нея се подчертава, че  социалистите продължават подготовката си за вота

Депутатът от ДПС Хамид Хамид коментира преди дни, че при определянето на датата на изборите трябва да се вземе предвид не само ходът на пандемията, но и темпът на ваксиниране, заради което по думите му би било по-подходящо избори да се проведат през май или април.

Според лидера на "Воля" Веселин Марешки изборите трябва да са в последния възможен по конституция момент - на 23 май.

Цветозар Томов коментира, че може да се мисли за секции на открито, гласуване по пощата и други начини, за да не се смесват потоците от хора.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай