Христо Иванов хвърли оставка

Христо Иванов хвърли оставка | StandartNews.com

Правосъдният министър Христо Иванов подаде оставка. Иванов оповести новината от парламентарната трибуна, че желанието му е да напусне ръководния пост. Причината е, че не се прие неговият вариант за съдебна реформа и за разпределение на квотите във ВСС. Това заяви Мартин Димитров от Реформаторския блок.

„Въпреки, че днес е ден, в който ще бъдат направени важни стъпки в посока на върховенството на правото. Аз, с голямо облекчение мога да заявя, че вече няма да продължа да упражнявам правомощията на министър на правосъдието", заяви вече бившия министър, предаде "Фокус".

"Това е най-хубавият коледен подарък, който мога да си направя", каза още Христо Иванов.

Христо Иванов е български политик, юрист, министър на правосъдието в второто правителство на Бойко Борисов от 7 ноември 2014 г. Бил е служебен заместник министър-председател и министър на правосъдието в правителството на Георги Близнашки от 6 август до 7 ноември 2014 г.

Той е магистър по право, завършил Софийския университет „Св. Климент Охридски".

Специализирал е във Fulbright/Hubert Humphrey Fellowship Program,[2] Washington College of Law, във Вашингтон, САЩ, в областта на правото на национална сигурност и процедурите по съдебни назначения в САЩ.

От 1996 г. до 2002 г. работи като координатор на проекти в областта на законодателната и съдебната реформи в рамките на Инициатива за Върховенство на закона на Американската асоциация на юристите.

От 2002 г. до 2006 г. е независим консултант по проекти на международни институции, програми за международна техническа помощ и частни клиенти, свързани с оценка на законодателството и утвърждаване върховенството на закона.

От 2006 г. досега заема длъжността Програмен директор на Български институт за правни инициативи, където ръководи проекти в областта на съдебната реформа, предотвратяване на корупцията и утвърждаване на върховенството на закона.

От 2002 г. е вписан като адвокат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай