Христо Иванов проговори. Ще направи нещо голямо след балотажа

Много е важно всеки да разбира своята отговорност и да гласува, каза той

Христо Иванов проговори. Ще направи нещо голямо след балотажа | StandartNews.com

Христо Иванов, който напоследък по-рядко прави изказвания по горещите теми на деня, обяви, че най-вероятно след балотажа Изборният кодекс трябва да бъде отново отворен.  

Гласувам с мисълта колко е важно, въпреки всички безотговорни опити да се дискредитира изборния процес, да се дестабилизира, да се внесе хаос. Това коментира съпредседателят на ДБ Христо Иванов.

„Правото на глас е най-силният инструмент да гарантираме, че България ще продължи да се развива по европейски, демократичен път, по пътя на реформите, който е безалтернативен. Много е важно всеки да разбира своята отговорност и да гласува”, коментира Иванов.

Той коментира, че хартиената бюлетина дава възможност за злоупотреби, а и за грешки, но все пак е по-добре да се гласува.

„Без аргументи беше отменено машинното гласуване, но не бива да позволим това да демотивира хората”, каза Иванов.

„Срещу машинното гласуване беше водена дълга и неуморима война от практически всички политически сили, абсолютно безотговорно. Ще бъде трудно, трябва да отстояваме това постижение. Очевидно ще трябва пак да се отваря Изборния кодекс, да се преразглеждат определени положения и гаранции. Но всичко това е за след балотажа”, каза Иванов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай