Ханес Свобода защити Сергей Станишев

Ханес Свобода защити Сергей Станишев | StandartNews.com

Грозни лъжи с предизборна цел. Така председателят на групата на социалистите в Европейския парламент Ханес Свобода отрече съпругата му да има връзка с купуването на поста на Сергей Станишев за президент на Партията на европейските социалисти (ПЕС).

В четвъртък бившият вътрешен министър Цветан Цветанов обяви, че има сигнал за прокуратурата, който показва, че има връзка между избора на Станишев за лидер на Партията на европейските социалисти (ПЕС) и избора на германската фирма "Сименс" за възлагане на поръчката за изработването на документите за самоличност в България.

В изявление за БНР, Свобода обясни, че жена му работи в "Сименс" - фирма, която е печелила множество обществени поръчки в редица страни. По думите му тази за новите документи за самоличност в България не е повлияла на никого.

Евродепутатът обвини Цветанов в лъжа, тъй като Свобода не е лансирал Станишев за поста в ПЕС, както твърди "герберът". Свобода уточни, че номинацията на лидера на Станишев не е направена от тогавашния председател на Партията на европейските социалисти - Пол Нируп Расмусен, по време на среща, в която е участвал.

"Никой в Европа не може да си купи подобен пост, Станишев беше избран на редовен конгрес с над 90 на сто от гласовете", каза още Ханес Свобода пред БНР.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай