Гюров прокопа нов окоп, търси смелчаци

Удари главния прокурор

Гюров прокопа нов окоп, търси смелчаци | StandartNews.com

Нов окоп прокопа в последния ден на парламента председателят на ПГ на "Продължаваме промяната" Андрей Гюров.

"Това Народно събрание остана в опозиция на бъдещето. В един все по-дигитален свят то ще остане като парламент на хартията", заяви Гюров в заключителната декрларация от името на група си.

Според него 48-о НС ще се помни с "промените в Изборния кодекс, под чието знаме се обедини хартиената коалиция". Промените в Изборния кодекс пък лири "родилно петно".

"Днес имаме една лоша и една добра новина. Лошата е, че това беше парламентът на пропуснатите възможности. Добра е, защото най-сетне групите са ясни. Едно стабилно мнозинство в тази зала казва: "Тук е така. Това е най-доброто, което можем да имаме". Но малцинството вътре и мнозинството вън вече знае, че можем да живеем по-добър живот, че вашето нормално не е европейското нормално, че имаш бъдеще, в което успехът не зависи от това на кого си човек, училището възпитава таланти, а не послушници, и че справедливостта не е резултат от това на кого главният прокурор казва "шефе", каза Гюров.

"Това Народно събрание, което се провали в основните ни задачи, няма да ни липсва. Сред приоритетите не бяха съдебната реформа, Шенген, еврозоната, повишаването на качеството на живот на българските граждани", заяви още Гюров.

И призова: "Време е за смелост".

"Скъпи съграждани, не сте сами. С вас сме. И докато не се отказваме и докато сме тук, а ние няма да се откажем, надеждата за промяна ще живее. И ние ще я постигнем, продължавайки заедно", завърши Гюров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай