Групата на БДЦ ще гласува против състава на правителството

Групата на БДЦ ще гласува против състава на правителството | StandartNews.com

Няма да подкрепим кръвосмешението между РБ, хората на Костов и бивши агенти на ДС, каза Бареков

София. "Парламентарната група на Български демократичен център символично ще даде своите гласове за премиер Борисов, но няма да подкрепим персоналния състав на Министерския съвет. Този кабинет не отговаря на очакванията на обществото за балансирано, хигиенично, центристко и дясно управление, заяви лидерът на "България без цензура" и член на Изпълнителното бюро на групата на ЕКР в Европейския парламент Николай Бареков, цитиран от пресцентъра на партията.

"От тази коалиция липсва центърът. Ние сме против кръвосмешението между Реформаторите, представители на г-н Иван Костов и бивши агенти на Държавна сигурност, които защитават проруските национални интереси. Смятаме, че последните нямат принципно обяснение защо тези, които наричаха Първанов агент Гоце, днес гласуват рамо до рамо за едно правителство с неговата партия", посочи Бареков.

Бареков обяви, че въпреки всичко ще работи за успеха на България и за успеха на правителството, което днес ще бъде избрано.

"Гарантирам на всички министри, че моят кабинет в Брюксел и в Страсбург е с широко отворени врати за тях, за да работим за успеха на страната", категоричен е евродепутатът.

За решението на групата на БДЦ съобщи от парламентарната трибуна и депутатът Росен Петров.

"Групата на ГЕРБ, спечелила най-много гласове на тези избори, трябва да състави правителство и премиер по всички правила на демокрацията трябва да бъде Борисов. Структурата на кабинета е добра, обръща внимание на демографския проблем, на държавната администрация. Ние обаче няма да подкрепим този състав на правителството, тъй като в него има хора лишени от опит, от експертност, които не могат да участват адекватно в управлението на България, когато тя е в криза. Пожелавам на г-н Борисов успех и Бог да е с него", каза Петров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай