Гръм в ключово министерство! Неочаквана оставка

Какво ще последва в близките дни

Гръм в ключово министерство! Неочаквана оставка | StandartNews.com

Оставки в НКЖИ! Генералният директор Златин Крумов подава оставка. Дали му е поискана, или той сам е предприел този ход - не е много ясно. Това научи ФАКТИ от два различни източника. Мария Генова - в момента е заместник генерален директор "Стратегия и администрация", ще го смени временно на поста. Рокадата е съгласувана в Министерството на транспорта и ще бъде обявена официално до дни.

Също така най-вероятно с поста на заместник-министър ще се раздели и Бисер Бинчев, който преди това дълги години работи в НКЖИ. В периода 2007 г. – 2011 г. работи в Изпълнителна Агенция „Железопътна администрация“, където е изпълнявал експертни и ръководни длъжности.

От 2011 г. до юни 2023 г. работи в Национална компания „Железопътна инфраструктура“. Като главен ревизор по безопасността на транспорта в НКЖИ отговаря за експлоатацията и поддържането на железопътната инфраструктура, техническия надзор на съоръженията, движението на влаковете, безопасността и вътрешната сигурност.

В периода януари 2020 г. – февруари 2023 г. е заместник генерален директор „Експлоатация“, където осъществява контрол върху дейността на централните поделения на компанията.

На 10 август Европейската прокуратура (ЕП) извърши обиски в 28 жилища и офиси в рамките на усилията за разследване на злоупотребата с пари от ЕС в железопътни проекти, а в тази връзка бе арестуван и кмет на малък град.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай