Гръм! Гешев скочи на Борисов - какво призова

Причината за това избухване

Гръм! Гешев скочи на Борисов - какво призова | StandartNews.com

След като вчера призова главния прокурор Иван Гешев да се опълчи на САЩ открито, последва негов отговор пред агенция ПИК.

"Изненадва ме, естествено, Мислех, че сме парламентарна република. И решенията не се взимат, както в Пхенян или Москва.

Съгласно чл. 4 от Конституцията Република България е правова държава, която се управлява съгласно законите в страната. Принципът на върховенство на закона е вододел, който разделя демократичните от тоталитарните държави. Не е новина обаче български "политици" да не ги интересуват правилата, законите и Конституцията. Отдавна не се и притесняват да го заявяват открито.

 Моето поколение помни какво е да живееш, когато една партия ръководеше всичко. И как овладяването на съдебната власт, което явно се цели днес, е водило да тежки репресии върху правата на българите. От това, че Конституцията няма значение, до разстрелите на тези, които не харесваш, историята е показала че разстоянието не е голямо. Днес ще е един, утре друг. Ние сме спечелили всички битки, но сме загубили войните си заради решенията на политиците.

Затова, като гражданин, искам да кажа, че трябва да се гласува. Да се гласува за хора, колкото и малко да са те, за които България все още значи нещо. Тези, които помним думите "Родина" и "Отечество", трябва да се изправим в защита на демокрацията и демократичните ценности. А политиците да спрат да мислят само за оцеляването и благополучието си - нека помислят за хората и народа. Защото виждам, че търпението се изчерпва.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай