Гръм за Шенген! Чака се извънредна новина

Кой е големият играч, който ще ни вкара там

Гръм за Шенген! Чака се извънредна новина | StandartNews.com

Нова драматична развръзка за членството на България и Румъния в Шенген може да настъпи до часове.

Американците са убедили австрийците да се откажат от ветото за приемането на Румъния и България в Шенген. Това съобщава Диджи24, като се позовава на австрийското издание "Щандард".

"Дискусиите с американски официални лица са били решаващи за промяната на позицията на Австрия относно присъединяването на Румъния и България към Шенгенското пространство", се казва в цитираната публикация.

Откакто Австрия неочаквано отказа присъединяването на Румъния към Шенген преди година, румънските дипломати работят неуморно за решение и първите успехи вече са очевидни, съобщава изданието, след като австрийският вътрешен министър Герхард Карнер обяви, че Виена е съгласна да се откаже от летищния контрол при определени условия, добавя БТА.

Неотдавнашните разговори между бившия посланик на САЩ в Австрия Роналд Лаудер и американския помощник държавен секретар, отговарящ за Европа, Джеймс О'Брайън с политиците във Виена също бяха решаващи за оттеглянето на ветото=

Изданието съобщава, че следващите стъпки трябва да бъдат договорени днес и утре на конференция на вътрешните министри на държавите от Залцбургския форум в Словения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
3 Коментара
emmi49
преди 4 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може------ https://tyny.to/sunex

Откажи
Краси
преди 4 месеца

Май не ти действа, щом прекарваш времето си във хвалебствия с идея да продадеш непродаваемото.

Откажи
ivan ivanov
преди 4 месеца

ЛОКУМЕНАТА ФАБРИКА ОТНОВО ВДИГА ОБОРОТИ

Откажи