Готвят тесла за шефове в МВР, голяма закана на министъра

Има хора, които злоупотребяват от години с наркотици и се крият зад картите си

Готвят тесла за шефове в МВР, голяма закана на министъра | StandartNews.com

Съвсем скоро - между седмица и десет дни - ще бъдат извършени промени на ключови позиции в системата на МВР. С постовете си ще се лишат хора на ключови позици, които не могат да овладеят подчинените си, съобщи пред БНТ служебният вътрешен министър Иван Демерджиев.

„Цели структури са пълнени и създавани по начин, по който не да изпълняват функциите си, а да служат на други цели. Аз съм идентифицирал този проблем. Съвсем скоро ще има доста сериозна реакция“, обеща той.

Министърът цитира предшественика си на поста Младен Маринов от последния кабинет на Бойко Борисов, който се хвалел, че на Бойко Рашков нямало да му стигне мастилото на химикалката, за да ги уволни всички назначени в МВР при него. „Вярвам, че мастилото на моя химикал ще стигне да отстраня тези, които нямат място в системата“, заяви Демерджиев.

Има хора, които злоупотребяват от години с наркотици и се крият зад служебните си карти, и други, които са посегнали към забранените вещества заради „прегаряне“. „Трябва да се разграничат случаите – да се помогне на тези, които имат нужда от помощ, и МВР да се изчисти от тези, на които не им е мястото там. Ние ще правим паралелно и двете неща“, обеща служебният министър.

Демерджиев обяви, че иска да остане да работи в МВР и би го направил и при редовен кабинет, макар още да не е взел окончателно решение би ли приел, ако му се предложи да продължи да е министър.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай