Гореща прогноза на проф. Константинов. Обрат в топ 3 на партиите, изненади с евродепутатите

Най-големият специалист по избори у нас разпредели мандатите за ЕС

Гореща прогноза на проф. Константинов. Обрат в топ 3 на партиите, изненади с евродепутатите | StandartNews.com

Най-големият специалист по избори у нас – проф. Михаил Константинов, дългогодишен шеф на „Информационно обслужване” тегли чертата на парламентарните и на европейските избори и даде прогнозата си за изхода от тях.

Обрат в топ 3 на партиите, прогнозира проф. Константинов. Според него на вота за национален парламент „Възраждане” ще изкласи на второ място. Първи ще са ГЕРБ.

„Продължаваме промяната – Демократична България” са големият губещ. Те ще се разделят с 10-15 депутата и групата им ще бъде от 50 души, смята проф. Константинов. Гласовете, които се отливат от ПП-ДБ, ще се прехвърлят отчасти към ГЕРБ. Така партията на Борисов ще получи поне 5 депутати отгоре.

„Възраждане” ще получат част от бройката, паднала от ПП-ДБ, смята Константинов.

В следващо Народно събрание само две политически сили няма да могат да сформират правителство, категоричен бе математикът проф. Михаил Константинов в „Офанзива с Любо Огнянов” по NOVA NEWS.

Математикът каза, че разпределението на мандатите на европейските избори ще бъде 5 за ГЕРБ, 4 за „Възраждане”, по три за ДПС и за ПП-ДБ и ДПС, 2 за БСП. България излъчва 17 евродепутати.

Константинов заяви, че провеждане на избори 2 в 1 не е трудно за организиране.  Професорът е на мнение, че най-добрият вариант е изборите да са в един ден. Математикът смята, че ако вотът не е 2 в 1 избирателната активност ще бъде по-ниска.

Той е на мнение, че кабинетът на Димитър Главчев "ще се справи", а назначението на новите министри ще бъде съгласувано с президента Радев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай