Горещо от Георги Марков! Предложението за премиер

Даде го чрез своя пост във Фейсбук

Горещо от Георги Марков! Предложението за премиер | StandartNews.com

Бившият конституционен съдия Георги Марков се похвали, че е познал на кого президентът Румен Радев ще даде третия мандат. По думите му обаче това ще бележи края на политическата кариера на Корнелия Нинова. 

Марков пожела на лидерката на социалистите да изпълни обещанието си и да внесе законопроект за смесена избирателна система. 

"Вместо да се опитва да ни спасява с Кирчовците, най-добре е Корнелия да хвърли кърпата и да ги натовари с еднопосочен билет на самолета за Скопие", казва още той.

Желая й да изпълни обещанието си, дадено от трибуната на 44-то Народно събрание, и внесе законопроект за смесена избирателна система. 120 мажоритарни депутати и 120 - по партийни листи.

С такава система унгарският парламент - най-красивият в света, е и много стабилен като институция. Нито един път предсрочни избори за 32 години демокрация. Всички парламенти изкараха пълен четиригодишен мандат.

Но Корнелия няма да го направи, за да изкара още 2-3 месеца вице. Сега й е паднало - на прощаване... Каза, че от ПП трябва да е премиерът. Ами, да предложи Лена, а тя ще вземе Кирчо за шеф на кабинета.

Дай Боже, любовта да победи войната..."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай