Горещи данни за вота! Къде е голямата драма

Какво показват нагласите в момента

Горещи данни за вота! Къде е голямата драма | StandartNews.com

Изследването на "Медиана"  регистрира подчертан песимизъм породен от удара върху материалния стандарт  на живот на голяма част от домакинствата (инфлационната криза от последните месеци). Над 60% отчитат влошаване на материалното си положение в последната година.

Като мнозинството посочват, че в последните месеци им се налага да пестят от задоволяването на основни потребности – храна и отопление. Това е фонът, на който ще се проектира предизборната борба в следващия месец.

Към момента ГЕРБ води пред коалицията „Продължаваме Промяната – Демократична България“ с около 2 %. Коалицията „Продължаваме Промяната – Демократична България“ засега не успява да консолидира напълно бившите избиратели на двете основни формации участващи в нея.

„Възраждане“ към момента е трета политическа сила, като данните показват както силна консолидация на избирателите им от предишните избори, така и потенциал да разширяват влиянието си. ДПС са четвърти, като тук традиционно влияние ще окаже гласуването в чужбина.

След бурния конгрес БСП се намира в тежко положение.

Данните показват силно разколебаване на „червените“ избиратели, които макар и намалели са традиционно силно консолидирани около своята партия.  Сега значителна част от тях се колебаят за кого да гласуват и дали изобщо да отидат до урните.

Засега БСП са петият сигурен участник в следващото народно събрание.

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай