Горещи данни: Ето как избирателите оценяват хода на Слави Трифонов

"Алфа рисърч" направи експресно социологическо допитване 

Горещи данни: Ето как избирателите оценяват хода на Слави Трифонов | StandartNews.com

Оттеглянето на министрите на ИТН от Слави Трифонов разтърси управляващата коалиция. Как обаче избирателите оценяват този ход? "Алфа рисърч" направи експресно социологическо допитване специално за предаването "Референдум" на БНТ, съобщава медията.

Проучването показва, че 33% напълно го одобряват, 29 на сто смятат, че проблеми има, но трябва да се търси компромис за продължаване живота на кабинета. 38% са изцяло срещу неочаквания ход, намират го за изнудване и опит за дестабилизация.

Най-силна подкрепа има решението на Трифонов сред продължаващите да подкрепят ИТН – 88% „за", срещу 12% „против". По около 40 на сто от избирателите на ГЕРБ, ДПС и "Възраждане" също са на мнение, че е необходимо да се сложи край на настоящото правителство.

Привържениците на останалите три управляващи партии са негативни към развалянето на коалицията, но в различна степен – 47% от симпатизантите на ДБ, 60% от тези на БСП и 79% от сегашните поддръжници на ПП.

В "Референдум" тази вечер от 21.00 часа ще гостуват анализаторите Боряна Димитрова, Светослав Малинов, Любомир Стефанов, Димитър Ганев, Милен Любенов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай