Гореща новина от Йотова! За мандата и бюджета

Какво прогнозира вицепрезидентът на страната

Гореща новина от Йотова! За мандата и бюджета | StandartNews.com

В следващите дни президентът ще реши кога ще връчи първия мандат. Това е изключително и само негово право. Това коментира пред журналисти в Първомай вицепрезидентът Илияна Йотова, предаде БТА. Според нея месец след изборите няма съществени резултати по отношение на преговорите между политическите сили.

Следим много внимателно и анализираме цялата ситуация, опитваме се да следим и преговорите между политическите партии, особено между първите две коалиции, доколкото тези срещи са публични, посочи Йотова. По думите ѝ се дават много разнопосочни сигнали, "което ме изпълва с много голяма тревога и несигурност, така, както и, предполагам, всички български граждани".  

По отношение на проектобюджета Йотова коментира, че е спокойна дотолкова, че служебният кабинет е подготвил всичко, за да може следващото редовно правителство и мнозинството в парламента да има на какво да стъпи. По думите ѝ народните представители могат да променят всичко в тази основа на бюджета.

Важното е да няма наддаване, както имаше голяма заплаха за това преди втори април, за да може този бюджет да бъде реалистичен и да не доведе до фалита, а до стабилизирането на държавата, каза още Йотова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай