Горанов ще отчита разходи пред НС

Горанов ще отчита разходи пред НС | StandartNews.com

Финансовият министър Владислав Горанов ще трябва да дава обяснения на депутатите къде харчи 2,5 млрд. лв. от бюджета. Единодушно парламентът прие предложение на БСП, с което Горанов два пъти в годината ще разказва пред бюджетна комисия кой е получил средства от перо "капиталови разходи", за каква цел и при какви условия.

Министърът ще отчита и инвестиционните проекти, които кабинетът е подкрепил под формата на публично-частно партньорство. Истината за финансовото състояние на държавата поиска социалистката Корнелия Нинова по време на дебатите. Тя посочи, че 3 млн. българи живеят под прага на бедността, а правителството вместо реформи прави "див лобизъм".

Дали ще има актуализация на бюджета, попитаха от ДПС. "Правителството е попълнило фискалния резерв, има значително подобрение на бизнес климата, има подобряване на инвестициите и др. Средната заплата се е покачила с 10%, а минималната - с 24%, от падането на кабинета "Орешарски" насам", защити Диана Йорданова от ГЕРБ. "Не искам да бъда заядлив. Но първо си оправете вашата партийна каса, а после оправете държавата", се обърна към БСП министър Горанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай