Горанов и Стоянова при президента за цените на горивата

Изпълкомът на ГЕРБ разпределил задачи между министри и парламентаристи, за да се реагира на протестите

Горанов и Стоянова при президента за цените на горивата | StandartNews.com

а заседание на изпълнителната комисия на ГЕРБ, провело се снощи, са били разпределени задачи между министри и парламентаристи, за да се реагира на протестите от последните дни, съобщи днес по Нова телевизия председателят на бюджетната комисия Менда Стоянова. От изказването й не стана ясно дали на него е присъствал премиерът.

Менда Стоянова и финансовият министър Владислав Горанов са натоварени да поискат среща с президента. Целта на разговора е държавният глава "да разбере как стоят нещата" и за в бъдеще да заема информирана позиция по ситуацията в страната, поясни Стоянова. Двамата с колегата си ще го запознаят със замисъла за вдигането на данъците върху старите коли и исканите промени по обезщетенията по застраховката "Гражданска отговорност".

Искането за разговор с президента идва след неговата реч в петък, в която отправи сериозни критики към управляващите. Според Стоянова след тази среща президентът може би ще подкрепи действията на управляващите.

Снощи вицепремиерът Томислав Дончев е бил натоварен днес да разговаря с представителите на Петролната и газова асоциация за цените на горивата. "Не знам до какво биха довели тези разговори. Там е важно да има анализ доколко търговците могат да минимализират своите печалби, докато се успокои пазарът на петрол", поясни Менда Стоянова.

От интервюто на председателя на комисията по бюджет и финанси в парламента се разбра, че има промени в спорните текстове от Кодекса на застраховането, който касаят обезщетенията при смърт на пътя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Зорница
Коментирай