Голяма драма на вота! Прогнозата на политолог

Какво може да се случи с някои пхартии

Голяма драма на вота! Прогнозата на политолог | StandartNews.com

Не знам какво изчакват в „Български възход“ – дали имат някакъв катарзис, криза ли преживяват в момента, но много скоро ще стане ясно, че и да тръгнат да тичат, за да хванат влака, просто ще го изпуснат.

При БСП и „Има такъв народ“ драмата на предстоящите избори ще е голяма. Това прогнозира в интервю за Фрог Нюз политологът доц. Петър Чолаков.Според него надеждите за предизборна коалиция между „Продължаваме Промяната“ и „Демократична България“ все още не са умрели, но не вижда ПП да изгарят от голямо желание. Все пак предстои да видим.

Според доц. Чолаков предизборната кампания ще премине под сянката на газовата криза, отношенията с Русия, външната политика и войната в Украйна.

Очевидно целта е да се очертаят демаркационните линии, тоест да покажат, че няма да работят заедно. Поне това трябва да бъде посланието към избирателите. От страна на г-н Борисов има голяма гъвкавост – той сега се държи по един начин, буквално след няколко часа може да говори други неща.

За „Продължаваме Промяната“ е важно да покажат, поне сега, че няма да работят с ГЕРБ, защото иначе ще уплашат и демотивират голяма част от избирателите си. Това е смисълът, но остава големият въпрос дали след 2 октомври в крайна сметка в ситуацията в 48-мия парламент, няма да се наложи ГЕРБ и ПП да работят заедно. Изобщо не бих го изключил като вариант и не трябва да се подценява.

За една политическа формация трябва да се говори, за да се случват нещата около нея. Дори и лошия ПР пак е по-добре, отколкото пълно мълчание. Това, че наистина не се шуми около тази формация, в случая може не просто да изиграе лоша шега, но този проект може да се окаже „мъртво роден“.

Не знам какво се изчаква там, дали имат някакъв катарзис, криза ли преживяват в момента, но много скоро ще стане ясно, че и да тръгнат да тичат, за да хванат влака, просто ще го изпуснат, визирам изборите на 2 октомври. Ако искат нещо да правят, според мен трябва да бъдат много по-активни.

Те се загубиха изцяло, почти нищо даже не се чува за тях."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай