Гласувайте, за да победим купения вот

Гласувайте, за да победим купения вот | StandartNews.com

Стилиян Никифоров Аврамов е водач на листата на "Лидер" в Смолян. Роден е на 5 декември 1973 г. в Монтевидео, Уругвай, в семейство на дипломати. Основно образование завършва във Венецуела, средно образование в София и висше в УНСС - магистър по счетоводство и контрол. Административен секретар е в националното ръководство на ПП "Лидер". Работил е в българо-американската комисия за образователен обмен "Фулбрайт", има собствен бизнес, владее отлично френски и испански.

- Г-н Аврамов, защо решихте да се кандидатирате за депутат от Смолян, вие не сте познат в региона, макар съпругата ви да е родом от Смолян?

- Бях предложен единодушно от 10-те общински структури на "Лидер" в цялата област. За пръв път се кандидатирам за депутат, макар че от създаването на партията съм бил в предизборния щаб. "Лидер" е млада партия, не е натоварена с негативите на управлението, но пък може реално да генерира идеи за икономическото развитие на страната. Другата причина е, че тук хората запазиха чистотата си и винаги идвам в Родопите с удоволствие.

- Ако станете депутат, какво ще направите за решаване на проблемите в Смолян и района?

- В основата на програмата ни е икономическият патриотизъм - защита на българския производител. В момента Смолянска област е на второ място по безработица. Поне 4 дни от седмицата обикалям из региона и с очите си видях шокираща бедност и борба за оцеляване. На фона на тази мизерия всичко остава на заден план. Трябва обаче да се започне от разбитата инфраструктура. Ако човек идва отвън, ще си помисли, че тук е имало война. Нужна е цялостна концепция и в рамките на 2 години пътната мрежа да се рехабилитира изцяло. Второто важно нещо е да се възстанови животновъдството - евросубсидиите трябва да достигат до всеки собственик, а като размер да се доближат поне до тези в другите държави на ЕС. Нашите производители получават в пъти по-малко от тези в Полша например и за това тяхната продукция залива пазара ни. Ако пък се реши проблемът със субсидиите, стопаните ще се справят с проблема "високи цени на фуражите", защото сега сме вносители, а някога сме изхранвали Европа. Трябва и държавна политика за изкупната цена на млякото, за да се съхрани млекопроизводството и първата стъпка е гарантиран минимум на изкупните цени.

- Как планирате да привлечете нови средства от Европа?

- Парите са въпрос на договаряне, защото макар администрацията в Брюксел да е тромава, тя работи, за разлика от нашата. Една от стъпките е съкращаване на администрацията с 50%, а това ще стане неминуемо с въвеждането на електронното правителство.

- Това обаче ще остави без работа много чиновници ?

- Гръбнакът на нормалната държава е работещата икономика, тя се прави основно от малкия бизнес, а не с програмите за временна заетост. Те са подходящи само за хора пред пенсия, но за младите хора са вредни. Една партия не може да създаде 250 хил. работни места, но тя трябва да създаде условия за бизнеса, който да ги отвори. Малкият бизнес да се кредитира, да има достъп до европейските средства и ще заработи, а от там и нови работни места.

- Какво ще призовете избирателите от Родопите?

- Всичко зависи от вас, не си продавайте гласа, излезте просто да гласувате, за да имате после моралното право да търсите отговорност от тези, за които сте гласували по избор, а не срещу пари. Единственият начин да се преодолее купуването на гласове е да се гласува масово, защото няма партия, която може да купи всички гласове!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай