Гласуват новото правителство в петък

Гласуват новото правителство в петък | StandartNews.com

София. Новото правителство на България по всяка вероятност ще бъде гласувано в пленарна зала на Народното събрание в петък. Това съобщи председателят на Народното събрание Цецка Цачева в началото на пленарното заседание.

Цачева обяви програмата за работа на парламента за новата седмица Цачева и обяви, че в четвъртък се очаква указ на президента за състав на Министерски съвет. Депутатите трябва да имат готовност да гласуват кабинета в петък и това ще бъде първа точка в заседанието.

Днес предстои и изслушване на министри в парламента. Служебният министър на околната среда и водите Светлана Жекова ще бъде изслушана първа от народните представители по повод решение на Министерски съвет за търсене и проучване на газ и нефт във "Вранино".

Следващото изслушване ще бъде на министърът на икономиката, енергетиката и туризма Васил Щонов. Той ще трябва да разясни на депутатите сделката с германската частна компания "Кльостерс" ("Кльостерс Бетайлигунгсгезелшафт МБХ"), представлявана у нас чрез дружеството с ограничена отговорност "Цемеко".

Предложенията на групите на "Атака" и БСП лява България за регулация на цените на електроенергията и топлоенергията и за разглеждане на отчетите за изпълнението на бюджетите на последните правителства, не бяха включени в дневния ред на заседанието.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай