Гешев сваля кабинета? Сензационна прогноза

Антон Кутев с твърде любопитен политически коментар

Гешев сваля кабинета? Сензационна прогноза | StandartNews.com

Само след 2-3 месеца правителството вече може и да го няма, такава е съвременната реалност.

Ако правителството се превръща постепенно в заложник на съдебната реформа, ако те не успеят много бързо да намерят решение с казуса с прокуратурата, с правомощията на главния прокурор и със самия него, ако те не успеят да сменят Иван Гешев, Гешев ще смени правителството.

Това заяви в студиото на „Тази събота“ по БТВ бившият депутат от БСП и бивш говорител на служебните правителства на премиера Стефан Янев Антон Кутев.

„Ако до май не покажат реални резултатите, така ще се сгъсти ситуацията около правителството, че изобщо не е ясно дали ще оцелее и коалицията и правителството.

Реформи могат да се правят само при първите 2-3 месеца от управлението на правителството, защото след това ти вече нямаш обществено довери, всяка реформа е свързана със съпротива в системата.

Почнеш ли да правиш реформи, когато нямаш обществено доверие, ще ти вдигнат протести и ще те свалят. Т.е. мина вече повече от месец. Ключовите реформи, които трябваше да започнат, не са започнати“, добави той.

Кутев няма никакво съмнение, че БСП е подкрепила Румен Радев за втория президентски мандат, но друг е въпросът дали ръководството в лицето на Корнелия Нинова го е подкрепило.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай