Герджиков: Съветниците на премиера са по-важни дори от него

ГЕРБ все още са силни, но нямат съюзници

Герджиков: Съветниците на премиера са по-важни дори от него | StandartNews.com

"Кой ще съветва премиера и министрите е изключително важно. Ако министър.председателят има добри съветници, ще успее", заяви проф.Огнян Герджиков пред БНТ. Той подчерта, че обикновено не се обръща внимание на този факт, а той се оказва решаващ.

Правителство на малцинството е много уязвимо и носи огромен риск. Конфигурацията е много по-сигурна, ако има коалиционно споразумение, смята Герджиков. Според него лужебният кабинет се справя много добре и е наистина експертен.

Според Герджиков, ако мандатът отиде в БСП, 99% той ще остане. Той е категоричен, че министрите ще работят за България, а не за президента, който ги е назначил. За да станем президенска република трябва да се направи много сериозна промяна в Конституцията, това няма да стане току-така, смята Герджиков.

Има ли управление в поседните 30 години, което да не е свирепо критикувано? Може и да е с основание, но нека си припомним предишните години? Очевидно сега не е така, допълни професорът.

"ГЕРБ все още са силни, но нямат съюзници и ще бъдат държани настрани от властта. Смятам, че тяхната ера си отива", коментира Герджиков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай