ГЕРБ-ери недоволстват от ръководството на партията

Фидосова и Цветанов мачкали хората по региони

ГЕРБ-ери недоволстват от ръководството на партията | StandartNews.com

София. Представители на ГЕРБ са недоволни от ръководството на партията. Искра Фидосова и Цветан Цветанов мачкат хората по региони. Това обявиха Иван Петров, бивш депутат от Хасково, и Павел Димитров – бивш областен координатор на ГЕРБ във Варна, в студиото на Нова ТВ.

В петък е имало сбирка на хора от ГЕРБ, недоволни от ръководството и политиката, която се води. "В петък не бе първата сбирка. Събираме се бивши членове и настоящи членове на Изпълнителната комисия. Бивши областни координатори. Бивши министри има сред нас. Нещото, което правим ние, не е скрито. Искаме да поставим нещата в ГЕРБ на по-прозрачна основа. Искаме и среща с Борисов, за да си поговорим. Ние сме хора с биография, постигнали сме нещо. А в следващия момент се назначиха хора на принципа на икономически интереси. Искра Фидосова успя да привлече интереса на Цветанов и тя беше марионетката му в Народното събрание", обясни Иван Петров.

"Вижте, Цветанов и Фидосова не работят за ГЕРБ. Изборите не са победа за ГЕРБ, защото загубихме 600 000 гласа. Начинът, по който бяха направени промените в структурите, не беше прозрачен. Фидосова и Цветанов мачкат. След като бях сменен за областен координатор, никой не ме потърси. Цветанов ме смени, а след това аз си подадох оставката. Просто влязох в конфликт с Фидосова и това бе в основата на премахването ми. Фидосова имаше лични интереси във Варна в лицето на Емил Радев. Не бях удобен. Открият ми конфликт с Цветанов стана, когато се разместваше листата, избрана от местното ръководство на ГЕРБ във Варна през 2011 г.", добави Димитров.

Регионалните представители на ГЕРБ се оплакаха, че лидерът на партията Бойко Борисов не е уважил поканите им за общи срещи, а вместо това ги е привиквал в централата един по един. "Борисов каза, че е допуснал грешка, че е оставил Цветанов и Фидосова да управляват. Каза, че ще има разговори за това. Обеща да дойде във Варна, но не дойде", каза Димитров.

В разговора се включи по телефона заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов и обясни, че е длъжен да защити структурите на ГЕРБ в общините и областите. "В голямата си част двамата говорят за нещо от преди две години. За всеки един избор имаме освен разговори с местните структури, но и търсим изследвания как човекът се позиционира", обяви Цветанов.

"Ние бяхме унизени. Има напражение в структурите. Евентуално ще подкрепим нов десен проект", добави Димитров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай