ГЕРБ търси консенсус за МВР

ГЕРБ търси консенсус за МВР | StandartNews.com

Министър Бъчварова полага максимални усилия, за да може да отговори на очакванията на полицаите. Знаете какви са бюджетните възможности днес, какви са потребностите на полицаите, както за работните места, така и за всички техни социални компенсации. Това каза пред журналисти народния представител от ПГ на ГЕРБ и председател на парламентарната Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан Цветанов, във връзка с промените в Закона за МВР, които отново предизвикаха недоволството на полицаите.

„Ще направим един обществен дебат за законодателните промени, които са внесени в българския парламент. В диалог със синдикалните организации, професионалното и политическото ръководство, убеден съм, че парламентът може да посредничи за преодоляването на това напрежение", посочи Цветанов.

„Убеден съм, че можем да намерим консенсус. Нека да изчакаме вторник, да мине обществената дискусия, за да може да планираме последващите си действия", призова той.

„Всеки един протест е притеснителен, защото той има наслагвани проблеми, които хората изразяват." Това заяви на председателят на вътрешната комисия в НС Цветан Цветанов в Хасково по повод готвените протести на полицаите.

„Като председател на вътрешната комисия, заедно с колегите и от опозицията, и от мнозинството, ще направим обществен дебат за законодателните промени, които са внесени в парламента, и в диалог със синдикалните организации, с професионалните и с политическото ръководство, съм убеден, че парламента може да посредничи за сваляне на напрежението.", заяви още Цветанов.

Той посочи, че вътрешният министър Румяна Бъчварова полага максимални усилия, за да може да отговори на очакванията на полицаите. „Знаем какви са бюджетните възможности, какви са потребностите на полицаите, а така също и за всички техни социални компенсации, но съм убеден, че можем да стигнем до консенсус.",каза още Цветан Цветанов и посочи, че конкретни действия ще се планират след приключването във вторник на дискусията за промените в Закона за МВР в ресорната парламентарна комисия.

Заместник-председателят на ГЕРБ и председател на Парламентарната група откри в Хасково двудневен форум на „Предприемачи ГЕРБ"под надслов „Предприемачество –двигател за развитие на България".

По-късно днес Цветанов ще направи инспекция и на строителните работи по оградата на границата с Турция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай