ГЕРБ: Нито правителството, нито МИЕТ имат търговски отношения с фирмите на Манчев

ГЕРБ: Нито правителството, нито МИЕТ имат търговски отношения с фирмите на Манчев | StandartNews.com

София. "Ако "Белене" не бе спрян през март 2012 г., до момента НЕК щеше да е натрупал стотици милиони евро нови задължения по проекта, които дружеството не може да плати. Обръщаме внимание, че нито Министерският съвет, нито Министерството на икономиката, енергетиката и туризма имат търговски отношения с фирмите на Богомил Манчев". Това се заявява в позиция на ГЕРБ, разпространена до медиите.

От партийната централа напочнят, че на свое заседание на 28 март 2012 г. правителството на ГЕРБ взе решение за спиране на проекта "Белене". "Същия ден бе информиран президентът и ресорната комисия по енергетиката в 41-то Народно събрание. На 29 март парламентът също взе решение за прекратяване на проекта „Белене". Тези решения получиха достатъчно публичност и едва ли има някой в страната, който да не е разбрал за тях.
Решенията на Народното събрание се публикуват в Държавен вестник и имат задължителен характер за всички юридически и физически лица на територията на България", посочват от ГЕРБ.

"Използваме възможността да припомним, че консултантски договор с компании, свързани с Богомил Манчев, за колосална дори в световен мащаб сума, е сключен от НЕК, когато министър на енергетиката е бил Румен Овчаров" допълват от партията на Бойко Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай