ГЕРБ готови с кандидата за президент

ГЕРБ готови с кандидата за президент | StandartNews.com

ГЕРБ е готов с избора на кандидата си за президент за вота наесен. „Разбира се, че името го имаме", посочи днес председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов. Но уточни, че „към настоящия момент не смятаме, че е удачно да бъде обявявано".

Така от управляващата партия поддържат обявения срок – септември. „В момента най-важно е правителството да може да работи спокойно, да изпълнява своите задължения и това прави министър-председателя", коментира зам.-шефът на ГЕРБ. Той все пак описа какви трябва да са играчите в изборната надпревара. "Да бъде силния глас на президентската институция в Европа и пред света и също така да бъде обединител на нацията както президентът, така и вицепрезидентът", описа Цветанов.

Преди дни вицепремиерът Томислав Дончев също коментира, че човекът на ГЕРБ трябва да е силен политик, който играе активно на международната сцена. Премиерът Бойко Борисов и лидер на партията пък заяви в петък, че е „изключително притеснен" от случващото се в света, ситуацията в съседна Турция и опасността от бежанския наплив и заради това дори и не помисля за предизборната кандидат-президентска кампания.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай