ГЕРБ: Бареков ни протяга ръка

ГЕРБ: Бареков ни протяга ръка | StandartNews.com

София. "Г-н Бареков протяга някаква ръка за помощ в качеството си на председател на най-голямата опозиционна извънпарламентарна партия. Но аз не мога и няма да коментирам съдържанието на негово искане сега". Това заяви зам.-шефът на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев по повод искането на Николай Бареков комисия да провери как е бил избран Росен Плевнелиев за президент.

 

По-рано през деня лидерът на "България без цензура" предложи на депутатите създаване на временна анкетна комисия, която да установи дали е имало филшификации на изборния процес с надпечатани бюлетини по време на президентския вот през 2011 година. Бареков предложи и стартирането на официални преговори между независимите депутати, които обявиха принадлежност към неговата партия, и депутатите от ГЕРБ за създаването на втора анкетна комисия. Тя трябва да провери нерегламентираните бизнес контакти на Росен Плевнелиев и поведението му на данъкоплатец с отделни корпоративни групи в качеството му на президент и регионален министър.

 

Николай Бареков изпрати писма с оферта за преговори по двете комисии на лидерите на ГЕРБ - председателят на партията Бойко Борисов, заместникът му Цветан Цветанов и зам.-шефката на групата на ГЕРБ в парламента Цецка Цачева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай