ГЕРБ захапаха ПП: Борисов брои дупките от София до Добрич, Дончев атакува с Макиавели

И ние сме правили големи глупости, но няма по-лошо от тъп и упорит човек", подчерта лидерът на ГЕРБ

ГЕРБ захапаха ПП: Борисов брои дупките от София до Добрич, Дончев атакува с Макиавели | StandartNews.com

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е на визита в Североизточна България. Заедно с него в Добрич са министрите от кабинета му и депутатите от ГЕРБ.

ПП означава претенция без покритие, заяви Деница Сачева, бивш социален министър, която откри срещата. Думите й бяха посрещнати с възгласи "Оставка!" от препълнената зала. Сачева заяви, че партията е взела курс към предсрочни избори и призова актива й да се готви.

След нея Дилян Добрев, бивш енергиен министър, каза: "Сега имало криза, ние какви кризи сме преживели! Спомнете си 2009 г." Добрев каза, че вярва, че правителството ще подаде оставка след Великден.

Управлението на ГЕРБ може да не е съвършено, но по-добро няма, каза пък бившият външен министър Даниел Митов.

"Кирил Петков, понеже е българин отскоро, не разбира Македония. Не разбира емоцията, която ни свързва с този казус", каза Добрев. И подчерта, че правителството се кани да изпълнява външнополитически ангажименти, които противоречат на одобрените с единодушие от парламента.

Изглеждаме смешни, слаби, безпомощни. Затова тези хора трябва да си ходят час по-скоро, каза в заключение Митов.

Хвърлих едно око на учредителното събрание на управляващата партия. Разбрах, че министър-председателят цитира Макиавели. Но не това е интересното. Те, когато си говорят за нас, ни смятат за хора непросветени, които не са чели книги, посочи Томислав Дончев. Според него това управление е "шаманизъм".

Залата го прекъсна с възгласи: "Киро е позор!"

"България не може да се върне на пътя на развитието без нас. Затова, освен "Оставка!", по-добре да кажем "Победа!", завърши Томислав Дончев.

След него думата взе бившият премиер Бойко Борисов.

"Честит празник, да сте ми живи и здрави. И както майка казваше: "По Бога!", започна лидерът на ГЕРБ.

Трябва да си дадем сметка къде сме грешили, за да вървим напред, заяви той. Борисов не скри, че според него ГЕРБ са правили грешки със съдебната система. "И ние сме правили големи глупости, но няма по-лошо от тъп и упорит човек", подчерта лидерът на ГЕРБ.

Какво изринаха, една плочка не са поставили за една година. Вместо мантинели, едни лентички сложили на магистрала "Хемус". Преброих над 3000 дупки, докато дойдох от София до тук. Но няма репортажи, упрекна медиите Борисов, пише Епицентър.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай