ГЕРБ удари по масата! Пренаписва бюджета, преформатира управлението

Повече пари за общините

ГЕРБ удари по масата! Пренаписва бюджета, преформатира управлението | StandartNews.com

ГЕРБ ще настоява в бюджета за 2024 г. поименно да бъдат разписани проектите, които ще се финансират от държавния бюджет. При това – с точните разчети. Това заяви зам.-председателят на партията Даниел Митов в интервю за бТВ. ГЕРБ ще настоява в разчетите да се запише и точната подкрепа за общините в България.

Явявахме се на избори и сме поели ангажименти към общините, те трябва да бъдат изпълнени, каза Митов. ГЕРБ ще подкрепи само онези политики, които съответстват на програмата на партията. За останалите – имат си мнозинство с БСП и „Възраждане”, де си ги приемат, обясни зам.-председателят на партията резултатите от вчерашното решение на националното съвещание на ГЕРБ.

След него лидерът Бойко Борисов обясни, че партията остава в управлението, но с две условия – липса на корупция и залагане на определени критерии в бюджета.

С този финансов министър ние не можем да влезем в еврозоната, каза Митов. И обяви: „Трябва да се преформатира управлението”.

Вижте еврофондовете – нищо не се прави там. Трябва да се осигурят европейски средства за общините, категоричен бе Даниел Митов.

Очаквайте подробности!

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай