ГЕРБ със закана за скандала Дончева! Напрежението расте /ОБЗОР/

ГЕРБ иска пълно разследване на обвиненията за 500 000 лв. подкуп

ГЕРБ със закана за скандала Дончева! Напрежението расте /ОБЗОР/ | StandartNews.com

Скандалът, който избухна след разкритието на Тошко Йорданов, че Татяна Дончева се е опитвала да отцепи депутати от ИТН срещу 500 000 лв., продължава да расте и днес. Нападките на Дончева са непристойни, обяви председателят на бюджетната комисия в НС Любомир Каримански. А лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов настоя за пълно разследване. Попита защо още Бойко Рашков не е пратил ГДБОП и ДАНС и се зарече да не остави случая.

На обяд Каримански отрече да се е срещал с Татяна Дончева. Не знам дали е ходила в офиса на ИТН, аз съм в парламента, отговори той на журналистически въпроси.

Но категорично заяви, че не може да остане безучастен относно нападките на Дончева към председателя на Народното събрание Ива Митева.

"Смятам, че са непристойни и че не стана ясно кой е храстът, защото е възможно и да е тя. Толкова години е в политиката и ако беше брулена като дърво от вятър, то трябваше да знаем това дърво какво е родило и създало в държавата. Ние видяхме в годините само бурени и храсти", каза той. Татяна Дончева отказа да коментира думите му.

"В държавата има само хаос, скандали и корупция. Президентът Румен Радев нарушава Конституцията ежедневно", коментира по-късно лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който бе на посещение в Бургаски регион.

"В условията на диктатура, в каквато е България, всичко в името и благото на човека. Всичко е в услуга на Радев. Де факто сме в президентска република, а неговите марионетки си раздават парите от олигарсите, които главния прокурор вкара в затвора", заяви Борисов.

"И аз се чудя как този блюстител на правото министър Рашков, намразих си името покрай него, не се самосезира, не прати БОП, не отиде ДАНС, Радев. И премиерът не се намесва. Той /б.р. Тошко Йорданов/ казва, че е на листче пред камери за депутат, кой е тоя депутат, къде е това листче, къде се случи това? Защо г-н Йорданов, който говори за ГЕРБ, че е мафиотска структура, като истински мафиот мълчи дни наред и чак вчера споделя за този колосален подкуп от половин милион за депутат?", попита лидерът на ГЕРБ. И поиска пълно разследване на случая.

"Зам.-председателят на НС пише на листче за депутат по половин милион", каза Борисов и уточни, че на другите партии им трябвали 30 депутати, за да си сформират правителство. По негови сметки това са 15 милиона лв. "Откъде този ресурс?", попита Борисов.

Бойко Рашков все още не е направил коментар на думите на Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай