ГЕРБ-СДС видя нова Виденова зима

Не виждаме потенциал и политическа воля днешното управление да се справи с връхлитащата криза, каза Румен Христов

ГЕРБ-СДС видя нова Виденова зима | StandartNews.com

Преди 25 години, на 10 януари, гражданите обсадиха Народното събрание, за да не допуснат ново червено правителство след злополучното управлението на Жан Виденов. Резултатите от това управление бяха чудовищна инфлация, зърнена криза, тотална политическа и икономическа катастрофа.

На фона на този крах БСП отново поиска да управлява и предложи да се състави второ нейно правителство. Това доведе до най-големите протести в новата ни история, до национална стачка и блокиране на държавата. България беше изправена пред опасността от гражданска война. Четвърт век пак ни управлява БСП, а цените летят нагоре.

Това заяви от името на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Румен Христов, който е председател на Съюза на демократичните сили.

Той припомни историята, как на въпросната дата президентът Петър Стоянов отказва да приеме съставения кабинет от социалистите и свика КСНС на който БСП връщат мандата.

"Четвърт век по-късно ни управлява четворна коалиция, в която БСП отново има важна роля. Четвърт век по-късно цените отново летят нагоре, инфлацията расте, токът и газът са непосилни за бизнеса и за повечето домакинства", се казва още в декларацията на опозицията.

"Четвърт век по-късно се питаме: дали правителството на „Промяната“ няма да ни доведе до крах, подбен на този от Виденовата зима? Не виждаме потенциал и политическа воля днешното управление да се справи с връхлитащата криза. Не виждаме адекватни мерки срещу пандемията от COVID- 19. И това не е политическо злорадство, а призив към правителството да се събуди от еуфорията си от овладяването на властта и да се захване с истинските проблеми на България", посочи още Румен Христов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай