Понеделник,

ГЕРБ протяга ръка към Петков, Сачева каза предложението

От: Стандарт Нюз, кадър НоваНюз -
13748
ГЕРБ протяга ръка към Петков, Сачева каза предложението
A
A
A

Депутатите от партия ГЕРБ “винаги сме подавали ръка на ПП по ключови решения”, заяви пред НоваНюз народната представителка от ГЕРБ-СДС и бивш министър на труда и социалната политика Деница Сачева. Тя посочи конкретно войната в Украйна, казуса с Република Северна Македония и актуализацията на бюджета.

“Бюджетът беше повече бюджет на опозицията, отколкото на правителство”, заяви Сачева. “Благодарение на него ще има помощи за бизнеса, ще има и компенсации и нови мерки за отопление”, допълни тя.

Деница Сачева коментира и Плана за възстановяване и устойчивост като каза, че от общо 63 мерки, свързани с него, са изпълнени едва три, а една от тях - благодарение на ГЕРБ. “Приемане на Закона за насърчаване на заетостта е приет благодарение на опозицията”, каза Сачева.

По-рано в събота лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов апелира от Бургас за закон за 100% ползване на природен газ, различен от руския.

“Днес беше направен този анонс от Бойко Борисов, защото бяха изказани опасения от Кирил Петков, че при едно служебно правителство ще се върнем отново към зависимостта си от руския газ”, обясни Сачева.

Тя заяви, че ГЕРБ ще подкрепи такъв законопроект, ако той бъде предложен от Кирил Петков.

“Ние от години сме работили за диверсификацията на газа у нас и затова продължаваме в тази посока и казахме днес, че ще дадем подкрепа, ако се даде такъв законопроект, който изисква продължаването на диверсификацията на газ в България и на прекратяването на зависимостта от руски газ”, каза още Сачева и добави: “Топката е в полето на Кирил Петков! Нека той внесе такъв законопроект и ще получи нашата подкрепа”.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички