Георги Марков се разбесня! Кои заклаха държавата

Гневна атака срещу две политически сили

Георги Марков се разбесня! Кои заклаха държавата | StandartNews.com

Преди много години Иван Костов избухна: "ДПС са проклятие за България!" Вероятно бе воден от факта, че ДПС не даде поискания вот на доверие на премиера Филип Димитров в 36-то Народно събрание.

Така падна първото демократично правителство на СДС. Това казва Георги Марков в коментар за "Епицентър". 

"

(Друга тема е, че СДС отхвърли вот на недоверие за цялостната политика на синия кабинет и нов такъв не можеше да се внесе цели 6 месеца. Филип ни изненада с поискания вот на доверие, но бе негово право.)

Истинана е обаче, че без ДПС нямаше да има тогава правителство на СДС. Бяхме трипартиен парламент. 110 депутати на СДС, 106 на БСП и 24 на ДПС. От Движението ни дадоха гласовете си без подписано политическо споразумение и без да влизат в управлението, съставено след нощна вечеря в кръчма на ул. "Узунджовска". Така СДС успя да вкара България в Съвета на Европа на 7 май 1992 г.

(Имах честта да съм на церемонията, направихме Коледа и Великден официални празници, направихме и най-добрата реституцията в Източна Европа. С гласовете на ДПС бе приет и моят закон, с който през декември 1991 г. върнахме 25 000 магазина на собствениците им.) 

ДПС  дадоха гласовете си за първия демократично избран президент - д-р Желев, който постигна на изборите космическите 2 838 000 гласа. Даде ги и за избора на Петър Стоянов по-късно. Доган ходеше под ръка с лидерите на СДС по време на Виденовата зима и после постла на Костов пътя към властта.

ДПС е известно с това, че ни вкара в НАТО заедно с царя, и в ЕС - с царя и Станишев. Без техните гласове тези правителства бяха невъзможни.

Сега да видим що за птица е ДСБ.

Ами убиец на СДС! Погуби надеждите на милиони.

От митинга на СДС с великите сини песни на 7 юни 1990 г. останаха само орлите на "Орлов мост". ДСБ откъсна живо месо от СДС, защото Костов имаше заслужен авторитет, с който си направи своята партийка на гърба на емблемата СДС. Да, правителството му в първия си състав вдигна България на крака, провалена от Виденовото червено управление, но това беше със силата на СДС.

Сега ДСБ, уж дясно, а гласува с БПС вот на недоверие на първия кабинет "Борисов", член на ЕНП. Радан Кънев от ДСБ с червената Елена Йончева вкара в Европарламента срамното решение да приемем Истанбулската конвенция, въпреки решението на Конституционния съд у нас, както и идиотщината, че има македонско малцинство в България.

Убийците на СДС от ДСБ, уж десни, а се съюзиха със зелените - зелени отвън, червени отвътре. Както и с Комсомолското отроче, ултралиберала и правна нула Христо Иванов-Бойкикев.

ДСБ са първите партизани на Сорос в България, когото Иван Костов  награди с орден "Стара планина". Какво падение!

Вчера и днес соросоидите от ДСБ заедно с тези от "Америка за България" на Кирчо заклаха българския парламентаризъм.

Парламентарната демокрация е ЗАКЛАНА ОТ ДСБ И ПП.

И не е виновен Радев, че свика парламента в Страстната седмица, а ДСБ и ПП, че го погребаха на връх Великден!

Сорос иска да унищижи националната ни държава и историческата ни памет. И успява! В България нямаме суверенитет! Макрон се събуди, ние - не!", пише Георги Марков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай