Георги Лозанов: Президентът е голямо разочарование

Аз съм българче“ е удобен обект на дезинформация, каза експертът

Георги Лозанов: Президентът е голямо разочарование | StandartNews.com

“Президентът е голямо разочарование за демократичната общност в България, която имаше политическата наивност да го подкрепи за втори мандат”. Това заяви доц. Георги Лозанов в студиото на „Офанзива с Любо Огнянов“ по NOVA NEWS. Той посочи, че говорим за „евроатлантизма“ като политическо клише. По негови думи понятието означава общество, в което са спазени човешките права и достойно съществуване.

„Аз съм българче“ е удобен обект на дезинформация, защото засяга патриотични чувства, създадени в детството. Зад това се крие пропагандната теза, че да се изпитва солидарност към Украйна е лошо. Да се твърди, че ако сме на страната на Украйна е отстъпление от националните чувства е неразбиране на историята и работа за руските интереси“, каза доцентът.

Той каза, че „политиката на националистическите партии е путинизмът“. Лозанов посочи, че се води битка срещу опитите на Русия да си върне изгубените територии от времето на СССР.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Mahno
преди 3 месеца

Тоя ПАПАГАЛ от позициите на какво морално превъзходство и професионални висоти /Работи в списание „Българско фото“ между 1983 и 1989 г., а след това е редактор и заместник главен редактор на вестник „Култура“ (от 1989) и главен редактор на списание „Егоист“ (в последната година от съществуването му – 2004-2006). Главен редактор на списание „Пет звезди“ (2006-2010). / дава оценки. КУХА ЛЕЙКА.

Откажи