Неделя,

Генерали-ренегати сглобили русофилската партия

От: Рачо Рачев -
583
Генерали-ренегати сглобили русофилската партия
A
A
A

Политическият проект, наречен "Русофили", обявен от Николай Малинов, не започва от нула, вече има партия с регистрация - това заявиха от Атлантическия съвет на България в позиция, публикувана на Фейсбук страницата на организацията.

"Това е част от инфраструктурата на руската хибридна война против България. Русофилски политически проект, за който от Кремъл са преценили, че вече му е дошло времето да се реализира. Този проект обаче не започва от нула. Вече са положени в инфраструктурно отношение редица елементи - освен Национално движение "Русофили", което е политическият донор на политическата формация, вече има и политическа партия с регистрация, на която до сега никой не е обръщал внимание. Слабо известна партия, спяща клетка, но с регистрация и която сега се събужда и е готова да участва в избори", се казва в коментара на АСБ.

От организацията посочват, че и по кадровия аспект се е работело отдавна.

"Освен това, вече има и кадри, на които се залага да й дадат облик и да привличат русофилска настроени носталгици - бивши военни. Тук явно ГРУ активно е подработвало почвата от много отдавна и е положило без много шум един от най-важните елементи на руската хибридна инфраструктура в България - кадрите. В случая - бивши военни, чиито имена отдавна се въртят в публичното пространство. И за които вече е работено, за да бъдат публично известни и да имат групи от привърженици. Дори цели неправителствени организации, които стоят зад тях. Така например бившият началник на Генералния щаб на Българската армия генерал Златан Стойков вече е член на Националния съвет на Национално движение "Русофили". Същият е председател на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва. Пенсионираният бригаден генерал Димитър Шивиков също е част от Националния съвет на Национално движение "Русофили".

Генералските кадри вече са готови и чакат да бъдат активирани в политиката под вече отявлен проруски политически проект", констатират от Атлантическия съвет.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички