Генчовска скочи на Скопие заради обидите

МВнР изпрати нота

Генчовска скочи на Скопие заради обидите | StandartNews.com

Външният министър Теодора Генчовска скочи на Скопие заради обидните антибългарски лозунги на продължаващите вече две седмици прости в Северна Македония срещу френския план за уреждане на двустранните отношения.

Българското МВнР изпрати нота до външното министерство на Северна Македония. Причината за това са многобройните прояви и лозунги, насочени срещу България.

Употребата на езика на омразата значително се увеличи по време на продължаващите вече втора седмица в Скопие протести срещу т.нар. френско предложение за започване на преговори за еврочленство.

Особено притеснително е, че недоброжелателните прояви в публичното пространство ескалират в момент, когато София и Скопие активно търсят път към конструктивен диалог и намиране на трайни взаимноприемливи решения в интерес на евроинтеграцията на Скопие, уточняват от външното ни министерство.

Вярваме, че подобни прояви ще се превърнат в част от миналото, а нашите две държави ще успеят да отворят нова страница в отношенията си, основана на взаимно уважение и искрено приятелство, посочват още от МВнР.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай