Ген. Радев: Държава не се управлява с тв скечове

Ген. Радев: Държава не се управлява с тв скечове | StandartNews.com

България се нуждае от по-балансирана външна политика, смята кандидатът за президент на БСП ген. Румен Радев. Пред Дарик той бе категоричен, че ако бъде избран за държавен глава, след Брюксел би посетил и Вашингтон, и Москва. Ако получи покана, ще отиде на Парада на победата над фашизма на 9 май в руската столица за разлика от Росен Плевнелиев, който миналата година отказа да присъства.

"България трябва да преследва своите интереси. Загубихме много от това, че обявяваме Русия за враг. Нуждаем се от партньори. А Русия е един огромен пазар и нашият бизнес би получил добър стимул да се развива", коментира Радев. Той изтъкна, че има различен стил от премиера Бойко Борисов. "Не приемам държавата да се управлява с телевизионни скечове. Не гледам на българските граждани като на публика, която да забавлявам, а като на критично мислещи хора".

Радев отхвърли обвиненията на военния министър Николай Ненчев, че е в конфликт на интереси заради съпругата си. "Ненчев както винаги стреля в грешна посока. Жена ми е назначена от ген. Попов - настоящия началник на отбраната, през 2011 г. за финансист, не от мен".

Днес във Фейсбук Радев се скара на Борисов. "Самолет не се кара, а се пилотира. Не съм катапултирал нито веднъж. Страшно е, когато политик се катапултира. И остави 7 милиона пътници да бедстват на борда, както го стори Борисов през зимата на 2013 г.", написа Радев в отговор на реплика на премиера.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай