Ген. Радев: България е в криза

Ген. Радев: България е в криза | StandartNews.com

Пловдивски интелектуалци учредиха днес комитет в подкрепа на ген. Румен Радев, кандидат за президент, издигнат от БСП. Инициатори на учредителното събрание, което се проведе в зала „Съединение" на Регионален исторически музей – Пловдив, са патриотични организации и съюзи на запасното войнство в града и областта. Към момента Инициативният комитет наброява над 100 членове, от които 20 младежи от пловдивските висши училища, млади предприемачи и специалисти в различни сфери. Кметове на няколко общини и населени места също декларират подкрепа за ген. Румен Радев.

„Огромно признание за мен е вашата подкрепа. Видни хора като вас, представители на науката, образованието, културата и изкуството, на бизнеса, спорта, местната власт и на нашето бъдеще – студентите. За мен е важно не само да имам вашата подкрепа, но и да чуя гласа на пловдивчани. Ще се боря да стана вашият президент." Това заяви кандидатът за президент, издигнат от БСП ген. Румен Радев.

Пред събралите се той представи своите виждания и позиции за състоянието на държавата, като бе категоричен, че в момента има дестабилизация в ЕС, нестихващи мигрантски потоци, растящо социално разслоение и културна деградация в страната ни. „Расте бедността, влошава се качеството на образованието и здравеопазването. Огромна част от населението ни води мизерен живот. Изводът е ясен: България е в криза - и на ценности, и на управление", категоричен бе ген. Радев и допълни, че управляващите нямат ясна визия за бъдещето на страната и хората. „В преследване на макрорамката и интересите на олигархията се забрави най-важното - интересите на отделния български гражданин", заяви той. Според него липсва воля и сила за формулиране и вземане на важни държавнически решения. По думите му националната сигурност е една от най-важните теми, които стоят на дневен ред пред един президент.

„Ще разглеждам националната сигурност на държавата не само от гледна точка на защита на териториалната цялост и суверенитет на страната, не само като демократично функциониране на институциите, но и като сигурност в образованието, здравеопазването, икономиката и културата. Без тяхното развитие, няма сигурност", каза още кандидатът за президент.

По време на събитието поздравително писмо от името на проф. Стефан Данаилов прочете доц. Георги Паскалев, почетен ректор на Медицински университет. В него социалистът благодари за доверието и подкрепата за кандидата Румен Радев, както и за активността, с която събралите се и членуващите в комитета се включват в кампанията. „Зная, че няма да пожалите сили да заредите пловдивските избиратели с увереност, че именно кандидатурата на ген. Радев е гаранция за управление на страната ни с компетентност, преданост към род и Родина, доказал своята безкомпромисност и неподкупност. Вярвам в резултата от нашите съвместни действия. Да покажем, че чрез нашия кандидат ще докажем, че има светъл път за страната ни. Да работим здраво за това!", пише също в писмото.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай