Четвъртък,

Ген. Попов: Ще споделим със Скопие нашия натовски опит

От: Стандарт -
A
A
A

"Най-отговорно заявяваме, че Северна Македония може да разчита на пълната ни подкрепа и съдействие за пълноценното й присъединяване към НАТО. България тази година ще отбележи 15 години от членството си в този съюз и с радост ще поведем нашите съседи и ще споделим ценния си опит от нашето членство в съюза. Това е още една стъпка към затвърждаването на стабилността и развитието на Западните Балкани, както и разширяването на възможностите за сътрудничеството". Това каза ген. Константин Попов след като оглавяваната от него комисията по отбрана в парламента одобри ратификацията за присъединяването на Северна Македония към НАТО.

Той припочни, че преди 27 години България първа безусловно призна Македония, под нейното конституционно име и като самостоятелна и независима държава.

"България убеди и Турция и Русия, също да признаят нейната независимост. Днес за пореден път България изрази добрите си намерения към нашата съседка. Приветстваме Северна Македония с членството й в Северноатлантическия алианс", заяви още генерал Попов.

 

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Препоръчани новини

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички