Петък,

Габриел с план три А за България

От: СТАНДАРТ -
1222
Габриел с план три А за България
A
A
A

Посланието ми е да работим заедно с българска стратегия на трите А - амбиция, авторитет, ангажимент. Това обяви българският еврокомисар Мария Габриел в първото си изявление пред медиите преди консултациите с лидерите на партии за кабинет. Габриел е номинацията на ГЕРБ-СДС за министър-председател на страната.

ВИЖ ОЩЕ: Мария Габриел поиска главата на Иван Гешев, каза приоритетите си

"Амбиция да покажем, че сме способни да съставим правителство с екип, чиито решения не се спускат, а се създават и изпълняват съвместно. Авторитет на България е Европа - да участваме в процесите в ЕС. Ангажимент към българите, да работим така, че хората да имат по-спокойно ежедневие и по-достоен живот. Искаме да водим диалог, който да изпълни със съдържание тези думи, ще си задаваме и неудобни въпроси. Чрез диалог ще се преодолеят различия, за да утвърдят обединяващото. Правителството трябва да е символ на амбиция, авторитет и ангажимент", коментира Габриел.

Искам да благодаря на ПГ на ГЕРБ-СДС за подкрепата. За мен е истинска чест да застанем пред цяла България и да кажем, че искаме работещо правителство, подчерта Мария Габриел.

Имаме нужда от работещо правителство. Трябва да покажем, че ме способни да направим правителство, категорична бе тя.  

"Изправям се с чувства на гордост и скромност заедно с вас, защото в последните 14 години сме работили и постигали резултати и в рамките на моите дейности, свързани със законодателната и изпълнителната политика на ЕС. Днес обаче заставам пред вас с чувство за голяма отговорност, която всички ние носим пред българите. Ключовата дума на срещите ни с партиите ще бъде диалог - по конкретни приоритети в краткосрочен и средносрочен план. За да ги изпълним, имаме нужда от работещо правителство, носещо отговорност", подчерта Габриел.

Габриел представи 10 приоритета, по които ще работи правителство с първия мандат.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com