Габриел към младите: Бъдете посланици на борбата с трафика на хора

Вицепремиерът взе участие в събитие по повод 18 октомври

Габриел към младите: Бъдете посланици на борбата с трафика на хора | StandartNews.com

Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел взе участие в събитие по повод 18 октомври – Европейския ден за борба с трафика на хора.  Събитието е част от продължението на кампанията „Виждаш ли ме?“ и  поставя началото на нова поредица от прожекции и информационни сесии за ученици и младежи с фокус върху групите, които са най-уязвими към рисковете от въвличане в трафик на хора и експлоатация.

Организатори са Националната комисия за борба с трафика на хора (НКБТХ), на която вицепремиерът Мария Габриел е председател, фондация „Кампания А21“ – България и мисията на Международната организация по миграция (МОМ) в България.

"Трафикът на хора е тежко престъпление против личността, личната свобода и достойнството на човека. Той продължава да генерира повече приходи от търговията с наркотици и оръжие", заяви преди прожекцията Мария Габриел.

"Никой не е защитен. Искам да ви призова да бъдете бдителни, да си задавате въпроси. Всеки може да си даде шанс като е критичен, като не вярва на част от хубавите истории, които продават мечти и разбиват животи, а може да помогне и на хора, които са около него“,  посочи вицепремиерът.

Мария Габриел благодари на директорите на училища и учителите, които са чувствителни по темата и искат младите хора да бъдат информирани.

На събитието бяха презентирани късометражните филми „На брега на морето“ и „Град на призраци“, със сценарист и режисьор Крисчън Елиът, след което последва и  дискусия с учители и ученици от столични училища за рисковете пред младите хора от превръщането им в жертва на трафик на хора.

„Бъдете посланици на борбата с трафика на хора, защото това е една от най-благородните професии-посланик, а когато каузата е толкова благородна като борбата с трафика на хора, вярвам че си заслужава“, бе посланието на Мария Габриел.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай