Г. Марков се извинил лично на депутатите от Воля

От партията припомнят, че на брифинг с премиера Борисов на 18 февруари Марков заявил, че единствено ГЕРБ е гласувала за мажоритарна избирателна система през юни 2017 г., а всички останали партии в 44-то НС са били "против"...

Г. Марков се извинил лично на депутатите от Воля | StandartNews.com

"След като в понеделник лидерът на "Воля" Веселин Марешки поиска от депутата Георги Марков да се извини публично на партията за разпространение на фалшива новина и след днешната декларация на групата по същия повод народният представител поднесе лично извинението си на всеки член на ПГ "Воля - Българските родолюбци", съобщиха от партията.

"Той пое ангажимент да го направи и публично при следващото му участие в медиите", се посочва в съобщението.  От партията припомнят, че на брифинг с премиера Борисов на 18 февруари Марков заявил, че единствено ГЕРБ е гласувала за мажоритарна избирателна система през юни 2017 г., а всички останали партии в 44-то НС са били "против". Това не отговаря на истината, защото "Воля" се вслуша в гласовете на 2,5 милиона българи и гласува "за", заявяват от партията.

"Ние говорим за мажоритарен вот много преди да влезем в парламента. Факт е, че Веселин Марешки прави три пъти по-висок резултат на мажоритарни избори. Ние винаги сме били за това народът да има възможност да избира доказали се личности, които вече нещо са направили за народа и имат очи да искат подкрепата му", заявил днес в декларация в пленарната зала депутатът от "Воля" Пламен Христов, цитиран в съобщението. През юни 2017 г. "Воля" внесе свой законопроект за мажоритарна система, който вече 2 години стои по папки някъде в канцелариите и не се придвижва към комисиите, посочват още от партията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай