Феноменът Белица! Карадайъ и Ревански казаха как се случи

Кметът с голямо поръчение към съгражданите си

Феноменът Белица! Карадайъ и Ревански казаха как се случи | StandartNews.com

Ако допреди 4 години говорихме за модела Белица, който искахме да бъде модел в цялата държава, днес медиите говорят за феномена Белица. Това заяви кметът на града Радослав Ревански по време на предизборна среща в общинското село Краище с лидера на ДПС Мустафа Карадайъ, социалния експерт д-р Хасан Адемов и екипа на Централния предизборен лъч.

ВИЖ ОЩЕ: Радослав Ревански: Най-голямата ми амбиция е курорта Семково

Никъде другаде няма кмет на община заедно с кмет на кметства от една партия. Това го постигнахме с любов и сдружение, категоричен бе Ревански. Той, както и всички кметове на кметства в общината са единствени кандидати на местните избори и на практика са вече избрани. На 29 октомври е необходимо всеки от тях да получи само една бюлетина.

За да завършим феномена Белица трябва да знаем, че един кмет на община, независимо кой е той, без общински съвет не може да свърши нищо. В момента ние имаме 13 общински съветници, като 13-ият е избираем. Ако направим това, което ни е заръчано, можем да имаме и централна власт за държавни проекти, които са извън общината, каза Ревански. В Белица всички проекти, които зависят от общината и екипа са решени. Очаквам пълна активност, призова той.

Белица вече е обединена - без оглед на етнос и на религия. Ето това е моделът на заедността, който д-р Ахмед Доган наложи като основа на българския етнически модел. Този модел беше основа за мирния преход от комунизъм към демокрация в България, категоричен бе и председателят на ДПС Мустафа Карадайъ.

Всички етноси еднакво да се чувстваме горди и достойни в средата, в която живеем. Всеки да отстоява своята идентичност и да развива своята идентичност, добави Карадйъ.

Белица е пример модела на заедността, на толерантността, тя показва на цяла България, че когато сме обединени може да има просперитет. Успешният модел в Белица трябва да го пренесем на национално ниво, защото ако не го направим, ако живеем в днешната среда, това няма да доведе до нищо добро, категоричен бе лидерът на ДПС.

Време е за ново начало не означава нови персони, каза Карадайъ. Той поздрави кмета на Белица Радослав Ревански, който е и единствен кандидат за градоначалник в общината.

Родопчаните сме скромни и трудно можем да изтъкнем себе си.  Вършим много неща, откъм съдържание се стараем да сме прецизни, обаче трудно самохвалстваме. Като гледам пълната зала с хора, още от времето на 90-те години на миналия век, поздравявам Ревански затова, че успява да обединява, каза Карадайъ.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай