Фандъкова: Зачестиха сигналите за изоставени багажи

Фандъкова: Зачестиха сигналите за изоставени багажи | StandartNews.com

Зачестиха сигналите за изоставени багажи, всеки от тях трябва да бъде вземан на сериозно. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова пред БНР.

„Всеки сигнал трябва да бъде вземан на сериозно. Това правим ние, това прави и МВР с всички служби - да се проверява на пръв поглед и най-безобидния пакет или сигнал", заяви Фандъкова.

Във връзка със сигнала за опасност в района на хотел „Плиска" в столицата тя посочи, че службите са взели на сериозно този сигнал още предишния ден. „Веднага щом получих тази информация, се свързах с главния секретар на МВР и той ми обясни обстановката, увери ме ,че няма реална опасност за сигурността в София и въпреки това се взеха превантивни мерки", отбеляза тя.

„В същия ден бяха обезвредени два изоставени багажа. Зачестиха сигналите, някои от тях са твърде несериозни, но пак ще подчертая не бива да се подценява нито един сигнал. В същото време е необходимо всички ние да запазим спокойствие. Трудна е тази задача", допълни кметът на столицата.

„Много е важна координацията между службите, защото всяка има добре разписани правила и ги следва, но ако няма добра координация между службите, е възможно да не се получи добра операция", каза още Фандъкова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай